Compleet in Balans

Vitaliteitscoaching & Yoga!

Yoga voor vitaliteit!

Yoga is bij uitstek geschikt om je vitaliteit te verhogen. Zowel op persoonlijk als op organisatorisch niveau. 


Op persoonlijk gebied brengt yoga je; energie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, vertrouwen, balans, vermindering van onrust, meer flexibiliteit en stabiliteit in je lichaam, goede lichaamshouding, stressreductie en nog zoveel meer.


Op organisatorisch gebied biedt yoga al het bovenstaande daarnaast biedt (stoel)yoga een rust moment op de dag. Een verbinding tussen collega's die elkaar normaal gesproken nooit zien of spreken.   


Voor Yoga hoef je niet lenig of ervaren te zijn, het gaat om het goed (leren) luisteren naar je lichaam. Hierbij krijg je uiteraard goede en persoonlijke begeleiding. Bij alle lessen daag je jezelf uit op zowel lichamelijk als geestelijk vlak; binnen de mogelijkheden van je eigen kunnen.

Yin & Yang

We onderscheiden yoga grof in twee stromingen; Yin en Yang. Deze zijn verschillend/tegenovergesteld van elkaar en vullen elkaar aan.


Yin

Yin is yoga in een passieve vorm. Het is de bedoeling alle houdingen zo passief mogelijk worden uitgevoerd met zo min mogelijk spierspanning. Om deze passiviteit te optimaliseren kun je gebruik maken van hulpmiddelen om je lichaam te ondersteunen zoals kussens, dekens, blokken etc. De houdingen worden wat langer aangehouden, zo'n 3 tot 5 minuten, op deze manier word het bindweefsel van aangesproken en geactiveerd. 


Yang

Yang is yoga in een actieve vorm. Door het herhalen van vloeiende bewegingen in combinatie met ademhaling zullen de bewegingen wat meer op kracht en spieropbouw werken. De houdingen zijn vooral fysiek een uitdaging en daardoor ook mentaal.

Yoga studio van Compleet in Balans

Soorten Yoga

Er bestaan tal van soorten yoga van heel erg rustig en meditatief tot extreem inspannend als een echt work-out. Zo is er altijd wel een yoga vorm die bij je pas. 


De yogalessen van Compleet in Balans vinden allemaal hun basis in de Hatha yoga, maar kunnen onderling toch variëren daarom hieronder een korte uitleg wat je kunt verwachten.


Gentle Hatha en Yin

Deze vorm van yoga is rustig en zacht, met veel aandacht voor de kleine bewegingen en wat deze tewerkstellingen in je lichaam. Tijdens deze les komen er ook een aantal houdingen voorbij die iets langer worden aangehouden (yin) om het bindweefsel te activeren.

Deze vorm van yoga is uitermate geschikt voor mensen die wat minder bewegingsruimte in hun lichaam hebben of herstellende zijn.


Stoel Yoga

Stoel yoga is voor iedereen en kan op ieder niveau aangeboden worden. Van ouderen voor wie een yogales op een matje te zwaar is tot organisaties waar er geen mogelijkheid tot omkleden/opfrissen is. Bij een stoel yoga les kijken we vooral welke houdingen wel kunnen, naar mogelijkheden en niet naar belemmeringen. Focus van stoel yoga ligt meer op het bovenlichaam (nek/schouders) en iets minder op het onderlichaam (heupen, benen) maar waar mogelijk slaan we deze uiteraard niet over!


Hatha Flow

Bij deze vorm van yoga worden de houdingen in een vloeiende beweging achter elkaar uitgevoerd, op het ritme van de ademhaling. De intensiviteit kunnen we opbouwen tot het niveau wat gewenst is. 


Restorative

Dit is een heel rustige en vooral meditatieve vorm van yoga, hierbij gaat het niet zozeer om de actie van de houding maar vooral om de ontspanning in de houding. Je gaat van bij deze lessen van doen naar zijn. De uitdaging zit vooral in het vinden van mentale rust en ontspanning.

Geïnteresseerd in (stoel) yoga?

Neem snel contact op dan kijken we naar de mogelijkheden om een op maat gemaakt aanbod te kunnen te doen. 

Ik ben onder andere beschikbaar voor 
* Workshop (stoel)yoga
Groepslessen; yogastudio/sportschool
* Groepslessen; evenement/festiviteit
* Yoga op de werkvloer
* Stoelyoga op de werkvloer
* Privéles in de studio van Compleet in Balans
* Privéles op locatie (yogastudio, sportschool) 

Yoga kan als onderdeel van het coachingstraject ingezet worden.

Kijk ook in de agenda wat er allemaal voor leuke yoga-activiteiten er de aankomende tijd georganiseerd worden!

Zij gingen u voor:

Deelnemers van de groepslessen bij:

* Sportschool Knetemann - Voorburg

* De gymnastiekfabriek - Den Haag

* Saktiisha yoga center - Den Haag

* Yoga studio Zen - Den Haag


Deelnemers van Stoelyoga bij:

* GGD Hollands Midden - Leiden

* Veilig Thuis Hollands Midden - Leiden

* Veilig Thuis Hollands Midden - Gouda

* Ondernemersvereniging Leiden - Leiden


Deelnemers van bedrijfsyoga bij:

* NWO - Den Haag

* ANWB - Den Haag