Compleet in Balans

Praktijk voor coaching en yoga

Yoga soorten

Gentle Hatha en Yin

Deze vorm van yoga is rustig en zacht, met veel aandacht voor de kleine bewegingen en wat deze tewerkstellingen in je lichaam. Tijdens deze les komen er ook een aantal houdingen voorbij die iets langer worden aangehouden (yin) om het bindweefsel te activeren.

Deze vorm van yoga is uitermate geschikt voor mensen die wat minder bewegingsruimte in hun lichaam hebben of herstellende zijn.


Stoel Yoga

Stoel yoga is voor iedereen en kan op ieder niveau aangeboden worden. Van ouderen voor wie een yogales op een matje te zwaar is tot organisaties waar er geen mogelijkheid tot omkleden/opfrissen is. Bij een stoel yoga les kijken we vooral welke houdingen wel kunnen, naar mogelijkheden en niet naar belemmeringen. Focus van stoel yoga ligt meer op het bovenlichaam (nek/schouders) en iets minder op het onderlichaam (heupen, benen) maar waar mogelijk slaan we deze uiteraard niet over!


Hatha Flow

Bij deze vorm van yoga worden de houdingen in een vloeiende beweging achter elkaar uitgevoerd, op het ritme van de ademhaling. De intensiviteit kunnen we opbouwen tot het niveau wat gewenst is. 


Restorative

Dit is een heel rustige en vooral meditatieve vorm van yoga, hierbij gaat het niet zozeer om de actie van de houding maar vooral om de ontspanning in de houding. Je gaat van bij deze lessen van doen naar zijn. De uitdaging zit vooral in het vinden van mentale rust en ontspanning.