Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga voor vitaliteit!

Yoga is bij uitstek geschikt om je vitaliteit te verhogen. Zowel op persoonlijk als op organisatorisch niveau. 

Op persoonlijk gebied brengt yoga je; energie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, vertrouwen, balans, vermindering van onrust, meer flexibiliteit en stabiliteit in je lichaam, een goede lichaamshouding, stressreductie en nog zoveel meer.

Op organisatorisch gebied biedt yoga al het bovenstaande daarnaast is (stoel)yoga een rust moment op de dag en een verbinding tussen collega's die elkaar normaal gesproken nooit zien of spreken.   

Voor Yoga hoef je niet lenig of ervaren te zijn, het gaat om het goed (leren) luisteren naar je lichaam. Hierbij krijg je uiteraard goede en persoonlijke begeleiding. Bij alle lessen daag je jezelf uit op zowel lichamelijk als geestelijk vlak; binnen de mogelijkheden van je eigen kunnen.

De yoga studio van Compleet in Balans

Soorten Yoga

Er bestaan tal van soorten yoga van heel erg rustig en meditatief tot extreem inspannend als een echt work-out. Sommige lessen zijn altijd hetzelfde (ashtanga) en andere lessen zijn altijd anders (hatha) Zo is er altijd wel een yogavorm die bij je pas. 

De yogalessen van Compleet in Balans vinden allemaal hun basis in Hatha yoga, maar kunnen onderling toch variëren en uiteraard op de ervaring en gezondheid van de deelnemers worden aangepast. 

Lees hier meer over de verschillende yogasoorten

Yin & Yang

We onderscheiden yoga grof in twee stromingen; Yin en Yang. Deze zijn verschillend/tegenovergesteld van elkaar en vullen elkaar aan.

Yin

Yin is yoga in een passieve vorm. Het is hierbij de bedoeling om alle houdingen zo passief mogelijk uit te voeren met zo min mogelijk spierspanning. Om deze passiviteit te optimaliseren kun je gebruik maken van hulpmiddelen om je lichaam te ondersteunen zoals kussens, dekens, blokken etc. De houdingen worden wat langer aangehouden, zo'n 3 tot 5 minuten, op deze manier word het bindweefsel aangesproken en geactiveerd. 

Yang

Yang is yoga is juist een actieve vorm. Door het herhalen van de vloeiende en actieve bewegingen in combinatie met ademhaling zal het lichaam wat meer op kracht en spieropbouw werken. De yang houdingen kunnen een meer fysieke uitdaging zijn en daardoor ook op mentaal vlak verandering te weeg brengen.

Geïnteresseerd in (stoel) yoga?

Neem snel contact op dan kijken we naar de mogelijkheden om een op maat gemaakt aanbod te kunnen te doen. Yoga kan ook als onderdeel van het coachingstraject ingezet worden.

Zij gingen u voor!

0